Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet. Mt 28,19

Gondolatok a karantén szó jelentése kapcsán

Filozófusok, teológusok különböző képen értelmezték és más-más teóriákat állítottak fel a „karantén” szó eredeti jelentése kapcsán. Latinul a negyven quadraginta. De az etimológusok fejtegetése szerint a karantén szó a Quaranta giorni kifejezésből ered, ami negyven napot jelent. Végül is szinte mindegy is, hogy melyik teória mellett tesszük le a voksunkat biztos, hogy kapcsolat van a karantén és a negyven között. Ha ezt elfogadjuk, akkor lehet igazság az alábbi fejtegetésben.

A "karantén" szó latin gyökere "negyven".
Mit is mond a Biblia a 40-ről?
Az özönvíz 40 napig tartott.
40 évig vándorolt a zsidó nép a pusztában, Mózessel.
Mózes 40 napot böjtölt Sinai hegyen, mielőtt megkapta a tíz parancsolatot.
Az exodus 40 évig tartott.
Jézus 40 napig böjtölt.
A Nagyböjt 40 nap.
40 napig tart a gyermekágyi időszak - szülés után - a mamáknak.
A teológusok egy csoportja szerint a 40-es szám „változást” jelent. Ideje felkészíteni az embereket az alapvető változások megvalósítására.
Valami történni fog ezután a 40 nap után. Csak higgy és imádkozz! Emlékezz, hogy amikor a 40-es szám megjelenik a Bibliában, akkor "változás" történik.
Figyeld meg, hogy a mostani "karantén" során a folyók megtisztulnak, növekszik a növényzet, a kevesebb szennyezés miatt tisztább lesz a levegő. Kevesebb a lopás, a gyilkosság. Gyógyulások történnek, és ami a legfontosabb: az emberek Krisztus felé fordulnak. A Föld sok év után először nyugszik meg, és a szívek valóban átalakulnak.
Ez idő alatt élvezd a szeretteiddel együtt töltött időt és együtt térjetek vissza a családi oltárhoz. A családi közös imádság nagy áldást hoz. Az ima segítségével látni fogod azokat a változásokat, amelyeket Isten működtet benned és otthonodban.
Krisztus is megígéri, hogy minden javukra válik azoknak akik Istent szeretik. (Rom.8:28)
Gondolj arra, hogy 2020-at írunk, és 20+20=40.
A 2020 a népszámlálás éve az Egyesült Államokban. Jézus Krisztus, a világ megmentője is, a népszámlálás évében született.
Végezetül 2020 tökéletes vízió. Koncentráljunk az Úrra, és az ő tökéletes víziója szerint éljünk, hogy megismerjük őt.

A "karantén" napjai lelki felszabadulást hozhatnak nekünk, nemzetünk és világunk számára.
A java még hátra van.
Higgy az Atyában, a Fiúban és a Szent Lélekben.

Forrás: Internet