Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet. Mt 28,19

Világítani fogok...

Világítani fogok… éneklik lelkesen a Szentgyermekség Műve ifjúságúsági tábor lakói egy Nagykovácsiban évekkel ezelőtt megrendezett nyári lelki épülés alkalmával.

Akkor még nem volt világjárvány, még nem kellett egymástól másfél méter távolságot tartani és folyamatosan kezet mosni, csak leginkább étkezések előtt.

Manapság sajnos csökken a száma a nyári ott alvós táboroknak, hiszen nem minden táboroztató tudja biztosítani az összes ajánlott higiéniás feltételeket és nem minden szülő meri elengedni a csemetéjét ebben a változó, bizonytalan helyzetben.

Pedig hiányoznak ezek a táborok, hiányoznak a reggeli ima utáni játékos testedzések, a foci, a kreatív csoportos foglalkozások, a fára mászások, a közös ebéd és a szájszögletből lecsurgó dinnye levének édes íze kint a szabadban, a nagy tisztáson. És hiányzik az esti elcsendesedés, a hitről, az embertársi szeretetről való elmélkedések, amiknek szintén helye van a dicsőítő énekek mellett ebben a táborban.

Remélem, hogy lassan újra indul az élet és a missziós gyerektáborok vidám dallamai újra betöltik majd Nagykovácsi környékét. Addig is egy kis emlék, egy kis ízelítő a kis misszionáriusok táborának hangulatából, hogy ne felejtsük el, hogy lehet világítani…

Seregély István